HU Language HU
Trump 10 perccel a légitámadás előtt megdöbbent, hogy emberek fognak meghalni, ezért inkább leállította az iráni csapást
június 21, 2019 0

Egészen hihetetlen magyarázatot adott Donald Trump amerikai elnök arra, hogy miért fújta le az utolsó pillanatban az Irán elleni légicsapást. Azon meg sem lepődünk, hogy mindezt a Twitteren tette.

Tegnap Donald Trump amerikai elnök légicsapást rendelt el Irán ellen, majd az utolsó pillanatban lefújta az akciót. Az események kiszivárogtak, a New York Times megírta, persze a folyton feleslegesen titkolózó Fehér Ház és Pentagon nem kívánt reagálni a lapnak. Szerencsére ma reggel Trump felkelt, megitta a kávéját és megosztotta a sztorit a Twitteren.

Trump az mondja, hogy miután élesítették a fegyvereket, megkérdezte a katonai vezetést, hányan fognak meghalni. Mikor az egyik tábornok azt mondta neki, hogy 150 ember, akkor leállította a támadást, mert nem érezte arányosan a visszavágást a lelőtt amerikai drónért. Nem is kezdjük el sorolni, hogy ebben a történetben hány szürreális elem van.

….proportionate to shooting down an unmanned drone. I am in no hurry, our Military is rebuilt, new, and ready to go, by far the best in the world. Sanctions are biting & more added last night. Iran can NEVER have Nuclear Weapons, not against the USA, and not against the WORLD!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 21, 2019

Trump azt is írta, hogy nincs oka sietni, és az Egyesült Államoknak van a legjobb hadserege a világon, és utalt arra, hogy bízik a fájdalmas szankciók kikényszerítő erejében.

2019.06.20 20:21 Délután még kiakadt Trump, estére már megszelídült a lelőtt drón miatt

2019.06.20 18:19 Ijesztő kijelentés Trumptól: rövidesen kiderül, megtámadjuk-e Iránt

2019.06.21 08:06 Trump légicsapást rendelt el Irán ellen, aztán visszavonta