HU Language HU
8 fájdalmas hiba, amit elkövethetsz, amikor az IKEA-ban vásárolsz
június 23, 2019 0

Pontokba szedve közölte a CNBC, melyek azok a hibák, amelyek költségessé tehetik a vásárlást az IKEA-ban. Akik rendszeresen járnak a svéd bútorboltba bizonyára néhány megfontolást fájdalmasan nyilvánvalónak találhatnak, de ha szívünkre tesszük a kezünket, elismerhetjük, hogy egyiket-másikat azért mi is elkövetjük.

A CNBC Sara Skirboll szakértőt kérdezte meg, hogy mi a hatékony „ikeázás” titka, ő pedig nyolc tipikus hibát nevezett meg.

  • Nem mérsz, mielőtt vásárolsz. A napokban egyik kollégánk ismerőse küldött vissza két IKEA bútort is, mert nem stimmelt a méret, tehát úgy tűnik, tényleg vannak olyanok, akik egyszerű impulzusok alapján vásárolnak. Pedig a bútorokat be is kell tenni az elképzelt helyre és egyáltalán nem mindegy, hogyan mutat ott, neadjisten elfér-e egyáltalán. A méricskélést egyébként leegyszerűsítheti az IKEA Place app.
  • Nem tájékozódsz, mielőtt elindulsz. Mivel az IKEA áruházak jellemzően nehezen átlátható bemutatótermek, ezért a választékot és a lehetőségeket érdemes már előtte áttekinteni a katalógusból vagy esetleg valamelyik online tervezőprogram segítségével, ami drasztikusan lerövidítheti a vásárlásra fordított időt.
  • Elveszel az áruházban. Még a tapasztaltabb vásárlókkal is előfordul, hogy az IKEA kacskaringóiban elveszik. Érdemes figyelni a lerövidítést lehetővé tevő „átvágásokra”, ha pedig még nem ismerjük az áruházat, akkor a mini térképet is magunkhoz vehetjük.
  • Nem spórolsz. A szakértő természetesen az IKEA Family kártyát ajánlja mindenkinek.
  • Nem tartasz szünetet. A fáradtság hibás döntésekhez vezet, ezért Skirboll azt javasolja, hogy a hosszú vásárlás során tartsunk szünetet, amire leginkább az étteremben van lehetőség.
  • Nem használod ki az egyedül vásárlás előnyeit. Nem mindig élmény egy hosszú vásárláson végigrángatni a gyerekeinket (nekik sem), ezért érdemes igénybe venni a gyerekmegőrző szolgáltatást.
  • Nem nézed meg a kiárusítást. Magyarországon „Kiárusításnak” angol nyelvterületen „As-Is” részlegnek hívják a visszahozott vagy kiállítási darabokat áruló helyet. Érdemes kitapasztalni, mikor töltik fel ezeket a részlegeket, olyankor nagy választékból lehet vásárolni.
  • Csúcsidőben vásárolsz. Idehaza is ismert probléma az áruházak túlzsúfoltsága, vagyis ha megteheted, válassz kevésbé frekventált időszakot a vásárlásra.