HU Language HU
Enyhe emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde
június 24, 2019 0

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek ma, a német autógyártók részvényei azonban lejjebb kerültek, a Daimler árfolyama pedig nagyot esett a társaság újabb profitfigyelmeztetése után. A délelőtti emelkedését ledolgozva lejjebb került a magyar tőzsde, majd a hétfői piaczárás felé közeledve a BUX ismét erősödéssel próbálkozott meg, a hazai részvényindex mérsékelt pluszban zárt, míg a hazai blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni.

Enyhe emelkedéssel zárta a hét első napját a BUX 2019.06.24 17:10

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 88 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,3 százalékos esés után 11 710 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 414 forinton fejezték be a hét első napját. A Mol mindemellett 0,1 százalékos esés után 3 104 forinton zárt. A blue chipek közül egyedül a Richter tudott ma emelkedni, a gyógyszergyártó papírjai 1,7 százalékos erősödést követően 5 210 forinton zárták a hétfői kereskedést.

Nagyot emelkedett a SET Group árfolyama 2019.06.24 16:38

Nagyot emelkedett a SET Group árfolyama az elmúlt hét második felében, az emelkedést segíthette a társaság közleménye is, miután a cég pénteken bejelentette, hogy június 12-én vételi ajánlatot tett az Unitool-Plastik Kft. valamennyi üzletrészének megvásárlásának tárgyában, melyet a tulajdonosok 2019. június 19-én írásbeli nyilatkozatuk útján elfogadtak. A SET Group árfolyama csütörtökön és pénteken 18,9 százalékkal került feljebb, az emelkedés ma is folytatódott, az árfolyam hétfőn 10,2 százalékkal került feljebb. A SET Group részvényei 59,9 millió forintos forgalom mellett emelkednek ma, azonban érdemes megemlíteni, hogy a SET Group mai forgalma 18 százalékkal alacsonyabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék 2019.06.24 16:02

Emelkedéssel indult a hét első napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a hétvégi G20-as csúcsra vártak, ahol találkozik egymással Donald Trump és Xi Jinping, bár a piaci szereplők többsége nem számít megállapodásra, a két ország folytatódó kereskedelmi tárgyalásait is kedvezően fogadták a befektetők. Az egyedi részvények esetében a Caesars Entertainment árfolyama 14,6 százalékkal került feljebb, miután bejelentették, hogy a kaszinókat működtető céget 8,6 milliárd dollárért vásárolja fel az Eldorado Resorts. A bejelentést követően a hétfői piacnyitás után az Eldorado Resorts árfolyama több mint 7 százalékot esett. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq és az S&P500 egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 44 pontos plusz mellett 0,2 százalékot erősödött.

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik az AutoWallis 2019.06.24 15:23

Az irányadó európai részvényindexek a brit tőzsde kivételével mérsékelt mínuszban járnak, a régiós tőzsdék emelkednek, a prágai tőzsde és a bécsi börze egyaránt 0,1 százalékkal került ma feljebb, míg a lengyel WIG 0,6 százalékot erősödött. A magyar tőzsde a nap első felének mínuszait ledolgozva ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a BUX 3,9 milliárd forintos forgalom és 52 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül a Mol és a Richter árfolyama egyaránt 0,5 százalékkal került ma feljebb, míg a BUX komponensei közül az Appeninn és az AutoWallis részvényei teljesítenek a legjobban.

Emelkedik a Carrefour árfolyama 2019.06.24 14:02

A Carrefour bejelentette, hogy a kínai operációjának 80 százalékát értékesíti a Suning.com számára, az elektronikai kiskereskedő készpénzes tranzakció keretében 620 millió eurót fizetett a francia kiskereskedelmi lánc kínai üzleteiért. A tranzakció 1,4 milliárd euróra értékelte a Carrefour kínai operációját. A kínai piacról visszalépő Carrefour Franciaországban is fokozott versenyhelyzettel szembesül, a társaság jelenleg az ötéves átalakítási tervének közepén jár, amelynek keretében a cég a csoportszintű értékesítések növelése mellett az eredmény bővítését tűzte ki célul. A Carrefour árfolyama a bejelentés után közel 3 százalékot emelkedett ma reggel, a lendület ezt követően kissé alábbhagyott, és a társaság részvényárfolyama 1,4 százalékkal került ma feljebb.

Nagyot esett a Waberer’s 2019.06.24 11:49

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Waberer’s, a társaság részvényei a múlt hét közepén 922 forintnál új történelmi mélypontra estek, majd az árfolyam ezt követően felpattant, a részvény a szerdai mélypontjához képest a csütörtöki zárásig 36,7 százalékkal került feljebb. Pénteken kezdetben úgy tűnt, hogy alábbhagy a lendület, a nap végére azonban visszahúzták a papírt, és a részvény végül 2 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó napját. A hétfői kereskedés első felében lejjebb került a Waberer’s, az árfolyam 6,6 százalékkal került ma lejjebb. A Waberer’s 2,4 millió forintos forgalom mellett esik, a társaság részvényeinek mai forgalma 90,1 százalékkal alacsonyabb a Waberer’s idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Lejjebb kerültek az európai részvényindexek 2019.06.24 11:25

A pénteki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után emelkedéssel próbálkoztak meg a tengerentúli tőzsdék, az S&P500 napon belül új történelmi csúcsra kapaszkodott, a nap végére azonban előző napi záróértékük alá süllyedtek vissza az amerikai részvénypiacok, miután az USA és Irán konfliktusa továbbra is óvatosságra intette a befektetőket, míg a Markit előzetes, júniusi feldolgozóipari-, és szolgáltatói beszerzési menedzserindexei alulmúlták az előzetes várakozásokat, ami szintén nem kedvezett a hangulatnak. A Dow és az S&P500 végül egyaránt 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a pénteki kerekedést.

Ázsiában minimális elmozdulása mellett zajlott a hétfői kereskedés, miután az iráni feszültség továbbra is óvatosságra intette a befektetőket, a piaci szereplők mindemellett kedvezően fogadták a kínai állami hírügynökség beszámolóját, ami megerősítette, hogy a kínai elnök reszt vesz majd a hétvégi, G20-as csúcson. Az oszakai G20-as csúcson a kínai elnök találkozik majd Donald Trumppal, bár a piaci kommentárok alapján valószínűleg nem kerül sor a megállapodásra, azonban a két ország kereskedelmi tárgyalásainak folytatódását is kedvezően fogadták a piaci szereplők. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 0,2 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde 0,1 százalékot emelkedett.

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a hétfői piacnyitás után, a délelőtt második felében a kontinens börzéi a minimális, 0,1 százalékot emelkedő brit tőzsde kivételével esnek, miután a hangulatra a Daimler újabb profit warningja nyomta rá bélyegét. A német Ifo-index értéke 97,9 pontról 97,4 pontra csökkent, a jelenlegi helyzet megítélése 100,6 pontról 100,8 pontra kúszott fel, míg a cégvezetők várakozásainak alindexe 94,2 pontra csökkent a korábbi hónap 95,3 pontos értékével szemben. A hétfői kereskedés borús hangulatában a CAC40 0,1 százalékos esése mellett a DAX 0,4 százalékkal került lejjebb.

Nagyot emelkedett az AutoWallis 2019.06.24 10:28

A pénteki esés után óvatos erősödéssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a magyar tőzsde, a mai piacnyitástól távolodva a BUX tovább kapaszkodott felfelé, a kezdeti lendület azonban elfogyott a és a hazai részvényindex pénteki záróértéke alá süllyedt vissza. A BUX 1,1 milliárd forintos forgalom 154 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,1 százalékot esett, a Magyar Telekom és a Mol pedig egyaránt 0,1 százalékkal került feljebb.

Az AutoWallis részvényei azonban nagyot emelkedtek ma, a társaság papírjai a februári szárnyalás után gyakorlatilag folyamatosan estek az elmúlt hónapok folyamán. A múlt héten azonban fordulat következett, az árfolyam felpattant és az AutoWallis szerdán és csütörtökön 14,2 százalékot emelkedett. Bár pénteken megtorpant a korábbi erősödés, az árfolyam ma ismét emelkedik, az AutoWallis árfolyama 7,2 százalékkal került feljebb. A társaság részvényei 63,1 millió forintos forgalom mellett emelkednek, azonban érdemes megemlíteni, hogy az AutoWallis mai forgalma 69,2 százalékkal alacsonyabb a részvényei idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Újabb profit warning a Daimlertől, nagyot esett az árfolyam 2019.06.24 09:30

A Daimler egy éven belül harmadszor adott ki profitfigyelmeztetést, a társaság a hétvégén jelentette be, hogy a 2019-es operatív eredménye nem lesz magasabb a tavalyinál, csupán a 2018-asnak megfelelő lehet. A cég ellen több kormányzati vizsgálat is folyamatban van a Daimler autóinak károsanyag-kibocsátásával kapcsolatban, emiatt a német autógyártó komoly céltartalék képzéséről határozott, a több százmillió eurós céltartalék befolyásolja majd a cég második negyedéves eredményét is. A társaság újabb profit warningját rosszul fogadták a befektetők, a Daimler árfolyama 3,2 százalékkal került ma lejjebb. A BMW mindemellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Volkswagen 0,8 százalékot esett.

Emelkedéssel indul a hét a magyar tőzsdén 2019.06.24 09:03

Emelkedéssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 89 plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül felfelé kapaszkodnak a hétfői piacnyitás után, a Mol és a Richter árfolyama egyaránt 0,1 százalékkal került feljebb, az OTP 0,2 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb.

A hétvégén elszállt a Bitcoin árfolyama 2019.06.24 08:51

Nagyot emelkedett az elmúlt hetekben a Bitcoin árfolyama, a rali pedig a hétvégén is folytatódott.

tovább a cikkhez…

Eséssel indulhat a hét Európában 2019.06.24 08:35

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

A pénteki piacnyitást követő átmeneti bizonytalanság után felfelé kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék, az S&P500 napon belül új történelmi csúcsra emelkedett a nap végére azonban előző napi záróértékük alá süllyedtek vissza az amerikai részvénypiacok, miután az USA és Irán konfliktusa továbbra is óvatosságra intette a befektetőket, míg a Markit előzetes, júniusi feldolgozóipari-, és szolgáltatói beszerzési menedzserindexei alulmúlták az előzetes várakozásokat, ami szintén nem kedvezett a hangulatnak. A Dow végül 34 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a pénteki kerekedést.

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 387 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül estek, az OTP 0,3 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 750 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos esés után 3 106 forinton zárt, a Richter 1 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 125 forinton zártak, míg a Magyar Telekom 1,8 százalékos esés után 416,5 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

Mik az előjelek mára?

Nem volt egyértelmű az irány az ázsiai kereskedésben a hét első napján, a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira fókuszáltak, miután a kínai, állami hírügynökség megerősítette, hogy a kínai elnök részt vesz majd a G20-as csúcson, ahol várhatóan Donald Trump amerikai elnökkel tárgyal majd a két ország vitás kereskedelmi kérdéseiről, míg a kínai kereskedelmi miniszter-helyettes hétfőn kiemelte, mindkét országnak kompromisszumokat kellene kötnie a kereskedelmi egyeztetések során. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnált, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékkal került lejjebb, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 11 pontos mínusza 0,1 esést előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Hétfőn az Ifo-indexet leszámítva nem érkezik majd kiemelt gazdasági statisztika, a befektetők az USA és Irán konfliktusával összefüggő hírek mellett az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos beszámolókra figyelnek majd.

Mire érdemes ma figyelni?

A hét első napján nem érkezik kiemelt hazai makroadat. Hétfőn a júniusi, Ifo gazdasági hangulatindex mellett, a Chicago Fed indexét teszik majd közzé.

Eséssel indulhat a hét Európában

Hétfőn nem érkezik kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Eséssel indulhat a hét Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Eséssel indulhat a hét Európában

Vizsgálódnak a Mercedesek után, masszív kiadásokra kezdett felkészülni a cég 2019.06.24 08:24

Egy éven belül már harmadszor adott ki profitfigyelmeztetést a Daimler, vasárnap este a vállalat azt közölte, hogy a 2019-es operatív eredménye nem lesz magasabb a 2018-asnál, csupán a tavalyinak megfelelő lehet.

tovább a cikkhez…