HU Language HU
Öthetes mélyponton ragadt a forint az inflációs adat után
július 9, 2019 0

A vártnál kissé nagyobb lassulást mutató magyar inflációs adatra esett a forint kedd délelőtt, így az euróval szemben a 325-ös, a dollárral szemben 290-es szint felett ragadt a kereskedés. Mindkét vezető devizával szemben öthetes mélyponton jár a magyar fizetőeszköz.

Nagyon szenved az angol font 2019.07.09 12:20

A megállapodás nélküli Brexittől való félelmek miatt a font ma új féléves mélypontra bukott a dollárral és az euróval szemben. Előbbi ellenében 1,2460-nál jár a kereskedés, utóbbival szemben 0,8990-nél. Boris Johnson, a miniszterelnöki poszt nagyobb esélyese vasárnap is úgy nyilatkozott, hogy akár ezt a forgatókönyvet is bevállalja és a no-deal Brexittel kapcsolatos félelmek egyébként is eltúlzottak. A jelek szerint ezek az üzenetek nem nyugtatnak a piacon, ahogy a feltehetően az is rontott most a font megítélésén, hogy a brit kormány washingtoni nagykövetének titkos diplomáciai táviratai kiszivárogtak és ez igencsak rontott az amerikai-brit kapcsolatokon.

Öthetes mélyponton ragadt a forint az inflációs adat után 2019.07.09 12:14

A magyar inflációs adat utáni esés óta nincs érdemi forintmozgás, azaz öthetes mélyponton ragadt az euróval szemben 325,4 körül, illetve 290,3 körül a dollárral szemben.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra 2019.07.09 09:19

A Portfolio konszenzusában szereplő 3,5%, illetve a Reuters konszenzusában szereplő 3,6% helyett 3,4%-ra lassult júniusban a magyar év/év alapú inflációs adat, aminek hatására tovább gyengült a forint, így átlépték a jegyzések a 325-ös szintet. Utoljára május végén volt ilyen gyenge a forint.

2019.07.09 09:00 Itt a friss inflációs adat!

A befektetők úgy ítélhetik meg, hogy a lassuló infláció mellett az MNB tovább tarthatja fent ultra laza monetáris politikáját és ez a meglátás rontja a forint relatív vonzerejét, ez állhat a mostani kis gyengülés mögött is.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

Amint látjuk, technikai elemzési szempontból az emelkedő trendvonal felfelé lökte az EURHUF árfolyamot és a következő ellenállás 328 közelében húzódik.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

A pénteki erős amerikai munkaerőpiaci adat lendületet adott a dollárnak, az euróval szemben 1,12 közelébe jutott, így kulcsfontosságú lesz a további árfolyam mozgásban az, hogy mit mond ma délután 14:45-kor Jerome Powell amerikai jegybankelnök a kamatvágási kilátásokról (sor kerül-e rá a második félévben és ha igen, mikor kerül sor rá).

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

A dollár ereje és a forint gyengülése együttesen 290 fölé lökte ma reggel a dollár/forint jegyzéseket, azaz itt is öthetes forintmélypont alakult ki.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

A megállapodás nélküli Brexit miatti aggodalmak hatására ma reggel új féléves mélypontra bukott a font az erős dollárral szemben 1,2480 körül.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

Itt a friss inflációs adat! 2019.07.09 09:00

Júniusban 3,4% volt az egy évre visszatekintő drágulás üteme. Az elemzők előzetesen arra számítottak, hogy a tavaszi 3,9 százalékos infláció után júniusra 3,5 százalékra mérséklődhetett a pénzromlás üteme.

tovább a cikkhez…

Itt a gazdasági lassulás első jele? 2019.07.09 09:00

Júniusban 678 millió eurós többlet alakult ki a külkereskedelmi mérlegben, ami jóval magasabb, mint az egy évvel korábbi 492 millió eurós aktívum. Ezzel megtorpant a külkereskedelmi mérleg romló trendje, amit az export stabil növekedése mellett az import váratlannak mondható gyengélkedése okozott.

tovább a cikkhez…