HU Language HU
„Tányércsörgés” után változtatott Orbán Viktor a budapesti parkolás ügyében
július 10, 2019 0

„Volt egy kis tányércsörgés.” – Viták után, de sikerült megegyezni a miniszterelnökkel, mégis kinyitják az egyeztetést a fővárosi parkolás központosításáról – közölte Tarlós István főpolgármester az InfoRádióval.

A városvezető jelzése szerint két szakminiszter bevonásával hamarosan megindulnak az egyeztetések a fővárosi parkolás központosításáról. Az Infostart emlékeztet rá, hogy a főpolgármester már korábban is szerette volna elérni, hogy a kerületektől Budapesthez kerüljön a rendszer. Márciusban még úgy fogalmazott: hall pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről, ám hiába kérte az egységesítést, a miniszterelnök ezt nem tudta teljesíteni.

Korábban azt ígérte a főpolgármester, hogy ha a rendszer egységes lesz, az egyszerűsíti a szabályokat, a parkolási bevételeket pedig a tömegközlekedésre fordítanák. Indoklása szerint „nem lett volna balhé, ha bizonyos polgármesterek mellém állnak”, amely kijelentéssel a cikk szerint a zuglói városvezetőre célzott.

"Tányércsörgés" után változtatott Orbán Viktor a budapesti parkolás ügyében

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester a főváros napján, Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosháza dísztermében 2018. november 17-én.

Tarlós azt is elmondta: megvalósíthatónak tűnik a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása. A közbeszerzési eljárás lefolytatására még idén sor kerülhet, és amennyiben a felújítást végző orosz kivitelező hozzájárulását adja, jövő évre végezhetnének is a műszaki munkákkal. A főpolgármester kiemelte, ha a szerelvények orosz gyártója nem járul hozzá, akkor nem építenek klímát a kocsikba.

2019.07.08 16:20 „Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása”

Címlapkép és kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd