HU Language HU
Új történelmi csúcsokra kapaszkodtak a tengerentúli tőzsdék
július 11, 2019 0

A Fed-elnök tegnapi, kamatcsökkentésre utaló kommentárja után érdemben javult a részvénypiaci hangulat, az irányadó európai részvényindexek a nap első felének emelkedése után felemásan teljesítenek ma délután. A magyar tőzsde emelkedik, míg a hazai blue chipek közül a Magyar Telekom részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Nagy esést dolgozott ma le a Waberer’s 2019.07.11 16:38

Az elmúlt napok oldalazása után nagyot esett a Waberer’s, a társaság részvényei 6,4 százalékos zuhanással egészen 1 100 forintig estek, ezt követően azonban a cég papírja a korábbi zuhanás nagy részét sikeresen ledolgozták, és a Waberer’s 0,9 százalékkal került ma lejjebb. A Waberer’s részvényei 3 millió forintos forgalom mellett esnek, a Waberer’s mai forgalma 86,4 százalékkal alacsonyabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Ismét 3 000 pont felett az S&P500, csúcsközelben az amerikai tőzsdék 2019.07.11 15:47

A tengerentúli tőzsdék felfelé kapaszkodtak a csütörtöki piacnyitás után, miután a befektetők a Fed elnökének tegnapi nyilatkozata és a közelgő kamatcsökkentés mellett a vállalati hírekre figyeltek. A Delta Air Lines közzétette gyorsjelentését, a légitársaság egy részvényre jutó tisztított eredménye 2,35 dollár lett, míg a Reuters elemzői konszenzusa 2,28 dollárt várt. A menedzsment felfelé módosította az idei évre vonatkozó profitvárakozásait, a társaság 6,75-7,25 dolláros sávba emelte meg az idei, teljes évre vonatkozó EPS-várakozásait, a korábban előrejelzett, 6-7 dolláros sávból. A Delta Air Lines árfolyama 0,5 százalékkal került feljebb a csütörtöki piacnyitás után.

A tengerentúli piacnyitástól távolodva az amerikai részvénypiacok emelkednek, miután Jerome Powell tegnapi, kongresszusi meghallgatásán utalt rá, hogy a Fed kész megtenni a szükséges lépéseket a gazdasági növekedés fenntartása érdekében, utalva ezzel a monetáris lazítás lehetőségére. Mindhárom irányadó amerikai részvényindex néhány ponttal a korábbi, történelmi zárócsúcsa felett jár, míg az S&P500 ismét a 3 000 pontos szint fölé került. A Nasdaq 0,2 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,5 százalékot emelkedett.

Szárnyal az Est Media 2019.07.11 15:16

Az Est Media nagyot emelkedett szerdán, az árfolyam a 80 forintos közelében találhat szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok folyamán többször is sikerrel állította meg a további esést. Az árfolyam napi limittel is emelkedett tegnap, az emelkedés ma is folytatódik, a társaság részvényei 17,8 százalékos pluszban is jártak ma, a lendület ezt követően kissé alábbhagyott, az Est Media árfolyama 13,8 százalékkal került ma feljebb. A részvény jelentős forgalom mellett emelkedik, az Est Media 621,2 millió forintos forgalmával a harmadik legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén az OTP és a Mol után, az Est Media részvényeinek mai forgalma több mint hétszerese a társaság idei, átlagos forgalmának. Az árfolyam hír vagy bejelentés hiányában emelkedett ma, azonban az Est Media árfolyamát az elmúlt időszak folyamán új hír vagy bejelentés nélkül is gyakran jellemezték heves kilengések.

Felülteljesíti régiós társait a magyar tőzsde 2019.07.11 14:08

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délután, míg a régiós részvényindexek vegyes képet mutatnak, a lengyel WIG és a prágai tőzsde egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,6 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde felülteljesíti régiós társasit, a BUX 7,9 milliárd forintos forgalom és 462 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül erősödnek. A BUX komponensei közül 1,9 százalékos erősödésével a Magyar Telekom részvényei teljesítenek a legjobban.

Közel hatéves mélypontra esett a Continental 2019.07.11 11:22

2013 augusztusa óta nem látott mélypontra zuhant a Continental, miután a német autóipari beszállító részvényei fontos technikai szint alá kerültek. A 120 eurós szint közeléből idén januárban és júniusban is sikerült felpattannia a részvénynek, az árfolyam azonban kedden ismét a már említett támasz alá került, majd szerdán a részvény bár visszatesztelte a 120 eurós szintet, fölé visszakerülnie már nem sikerült. Az esés ezt követően gyorsult be, és a Continental árfolyama 2,5 százalékos mínuszban is járt ma délelőtt.

A Fed-kamatcsökkentés lehetősége támogatja a tőzsdéket 2019.07.11 10:55

Emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a tengerentúlon, az S&P500 3 000 pont felett is járt a nap első felében, miután a befektetők Jerome Powell kongresszusi meghallgatására fókuszáltak. Jerome Powell szerint a kereskedelempolitikával kapcsolatos aggodalmak és a globális gazdaság gyengesége együttesen az amerikai gazdaság kilátásaira is rányomja bélyegét és a Fed kész a megfelelő lépések alkalmazására a gazdasági növekedés fenntartása érdekében.

Miután Jerome Powell Fed-elnök tegnapi, kongresszusi meghallgatásán kilátásba helyezte a közeli kamatcsökkentést, az este közzétett legutóbbi Fed kamatdöntési jegyzőkönyv üzenete is ráerősített erre a kilátásra: 17-ből 8 jegybankár ugyanis már idén szükségességét látta a tíz éve első kamatvágásnak a világgazdaság gyengélkedése és annak az amerikai gazdaságra várhatóan beszűrődő kedvezőtlen hatásai miatt. A Fed elnökének nyilatkozata után az S&P500 3 000 pont felett is járt a nap folyamán, bár a kereskedés végére kissé alábbhagyott a korábbi lendület, az amerikai részvénypiacok emelkedéssel zárták a szerdai napot, a Nasdaq pedig új történelmi csúcson zárt. A Dow végül 77 pontos emelkedés mellett 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,5 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

Jerome Powell nyilatkozata után az ázsiai tőzsdék is emelkedtek, miután a kamatcsökkentésre utaló Fed elnöki nyilatkozatot kedvezően fogadták a befektetők, az irányadó európai részvényindexek is emelkednek ma délelőtt, a CAC40 0,2 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,6 százalékkal került ma feljebb, míg a DAX néhány pontos erősödéssel előző napi záróértéke közelében jár.

Ugrik a Magyar Telekom 2019.07.11 10:37

Nagyot emelkedett ma a Magyar Telekom árfolyama, amiben szerepet játszik a Goldman Sachs céláremelése is.

tovább a cikkhez…

Nagyot esett a bitcoin árfolyama 2019.07.11 10:03

A bitcoin az elmúlt hónapok folyamán nagyot emelkedett, az árfolyam június végére egészen 14 000 dollár közelébe emelkedett. A kriptodeviza emelkedését részben a Facebook törekvése is támogathatta, miután a közösségi médiacég bejelentette, hogy libra néven saját kriptodevizát létesít online fizetések lebonyolítására, és 2020 elején elindítja a Calibra nevű alkalmazáson keresztül igénybe vehető szolgáltatást.

A bitcoin az elmúlt hetekben heves kilengéseket produkált, bár a kriptodeviza árfolyama a hét elején ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a bitcoin szerdán nagyot esett, miután a Fed elnöke a tegnapi, kongresszusi meghallgatásán szokatlanul erős hangvételű nyilatkozatot tett a Facebook Libra-projektjével kapcsolatban. Jerome Powell szerint a projekt nem mehet tovább addig, ameddig a súlyos fogyasztóvédelmi, adatvédelmi, pénzhamisítási és pénzügyi stabilitási kérdéseket nem tisztázzák. A Fed-elnök nyilatkozata után a kriptodeviza árfolyama nagyot esett, a nap folyamán 13 200 dolláron is járó bitcoin 8,1 százalékos eséssel 11 550 dollárig zuhant, majd a korábbi esés egy részét ledolgozva, végül 3,7 százalékkal lejjebb kerülve zárta a bitcoin a tegnapi napot. A bitcoin esése csütörtökön is folytatódott, a kriptodeviza árfolyama 3,9 százalékkal került ma lejjebb.

Felfelé kapaszkodik a BUX, emelkedik a Magyar Telekom 2019.07.11 09:34

A csütörtöki piacnyitástól távolodva emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 137 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok az OTP kivételével emelkednek, az OTP árfolyama 0,3 százalékkal került ma lejjebb. A Mol mindemellett 1 százalékkal került feljebb, a Richter 1,1 százalékot erősödött, míg a Magyar Telekom 1,4 százalékot erősödött ma délelőtt.

Előző napi záróértéke közelében jár a BUX ma reggel 2019.07.11 09:04

Előző napi záróértéke közelében, minimális erősödéssel indította a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 12 ponttal került feljebb a csütörtöki piacnyitás után, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom stagnál, az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,3 százalékos erősödése mellett a Mol 0,6 százalékkal került feljebb.

A Fed-elnök nyilatkozata támogatja a tőzsdéket 2019.07.11 08:35

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a Fed-elnök kongresszusi meghallgatására vártak, amelynek szövegét már előzetesen közzétették: Jerome Powell kiemelte, hogy az USA gazdaságára is hatással van a globális gazdaság gyengélkedése és a Fed elnöke a kereskedelmi feszültségek hatása miatt is aggódik. Powell szerint az infláció tovább maradhat alacsony, mint ahogy a Fed döntéshozói korábban gondolták, így a jegybank lépéseket tehet.

Miután Jerome Powell Fed-elnök tegnap délutáni kongresszusi meghallgatásán kilátásba helyezte a közeli kamatvágást, az este közzétett legutóbbi Fed kamatdöntési jegyzőkönyv üzenete is ráerősített erre a kilátásra: 17-ből 8 jegybankár ugyanis már idén szükségességét látta a tíz éve első kamatvágásnak a világgazdaság gyengélkedése és annak az amerikai gazdaságra várhatóan beszűrődő kedvezőtlen hatásai miatt. A Fed elnökének nyilatkozata után az S&P500 3 000 pont felett is járt a nap folyamán, bár a kereskedés végére kissé alábbhagyott a korábbi lendület, az amerikai részvénypiacok emelkedéssel zárták a szerdai napot, míg a Nasdaq új történelmi csúcson zárt. A Dow végül 77 pontos emelkedés mellett 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,5 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 250 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos erősödés után 425 forinton zárt, a Richter 0,2 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 110 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos esés után 2 962 forinton zárt, míg az OTP 1,5 százalékos erősödés után 12 270 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

Mik az előjelek mára?

A sanghaji börze kivételével emelkednek az ázsiai részvényindexek csütörtökön, miután a Fed elnöke szerdai, kongresszusi meghallgatásán utalt rá, hogy a Fed kész megtenni a szükséges lépéseket a gazdasági növekedés fenntartása érdekében. A Fed kamatcsökkentés lehetősége a tengerentúli tőzsdék után az ázsiai börzéken is javította a részvénypiacok hangulatát, a Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,8 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,1 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,3 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt emelkedést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 45 pontos emelkedése 0,4 százalékos erősödést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a Fed elnökének nyilatkozatát emésztik majd, miután Jerome Powell tegnapi, kongresszusi meghallgatásán utalt rá, hogy a Fed kész lépéseket tenni, amiből a befektetők a közelgő kamatcsökkentés lehetőségre következtettek. Csütörtökön folytatódik a Fed-elnök meghallgatása, Jerome Powell a szenátus bizottsága előtt beszél majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az MNB a júniusi statisztikai mérlegét teszi közzé, míg az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Németországból a júniusi inflációs adatot teszik közzé, míg az Egyesült Államokból a júniusi, fogyasztói árindexet publikálják majd.

A Fed-elnök nyilatkozata támogatja a tőzsdéket

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését a Delta Air Lines.

A Fed-elnök nyilatkozata támogatja a tőzsdéket

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A Fed-elnök nyilatkozata támogatja a tőzsdéket