HU Language HU
Itt az első banki gyorsjelentés, jobb a vártnál
július 15, 2019 0

A profit és a bevétel szintjén is a várakozásoknál jobb második negyedéves eredményről számolt be a Citigroup. Az egy részvényre jutó eredmény a várt 1,881 dollár helyett 1,895 dollár, a bevétel a várt 18,47 milliárd dollár helyett 18,76 milliárd dollár lett. A nyitás előtt 1,5%-os plusz környékén mozog az árfolyam.

Az egy évvel korábbi bevételt 1,6%-kal, a nyereséget 16%-kal sikerült felülmúlnia az amerikai nagybanknak. A Tradeweb nevű érdekeltség elsődleges tőzsdei kibocsátása (IPO) nélkül egyébként az egy részvényre jutó eredmény 1,83 dollár lett volna, ami még szintén jobb a Reuters elemzői konszenzusánál.

Itt az első banki gyorsjelentés, jobb a vártnál

A gyorsjelentés részleteiből kiderült:

  • miközben a nettó kamatbevételek az egy évvel korábbi 11,67 milliárd dollárról 11,95 milliárd dollárra emelkedtek,
  • a befektetési banki üzletág teljesítménye (bevétel) 1,42 milliárdról 1,28 milliárd dollárra esett,
  • a lakossági üzletág 8,24 milliárd dollárról 8,51 milliárd dollárra növelte bevételét, az intézményi ügyfeleknél pedig 9,67 milliárdról 9,8 milliárdra nőtt a bevétel,
  • a hitelállomány 3%-kal, a betétállomány 5%-kal nőtt a banknál egy év alatt,
  • a kockázati költség 16%-kal emelkedett,
  • vagyis összességében vegyes számok állnak az összességében eredményjavulásként értékelhető második negyedéves fő adatok mögött.

Itt az első banki gyorsjelentés, jobb a vártnál

A nyitás előtti kereskedésben látható 1,5%-os emelkedés azt mutatja, a piac kedvezően fogadhatja a Citigroup gyorsjelentését.

Itt az első banki gyorsjelentés, jobb a vártnál