HU Language HU
A milliárdos tech-guru állítja: a kínai katonasággal dolgozik együtt a Google
július 16, 2019 0

Peter Thiel milliárdos tech-befektető azzal vádolja a Google-t, együttműködhetnek a kínai katonasággal, Donald Trump kivizsgálja az ügyet.

A Szilícium völgy egyik nagybefektetője, a milliárdos Peter Thiel úgy gondolja, érdemes a Google-t megvizsgálni, együttműködik-e a társaság a kínai kormánnyal. Egy tévéműsorban azt állította, hogy a Google az amerikai katonai erők helyett a kommunista Kínával közösen fejleszt áttörést hozó mesterséges intelligencia technológiát.

Igaz, gyanúját alátámasztó bizonyítékokkal nem állt elő. Nem mellesleg Peter Thiel a Google egyik nagy versenytársának, a Facebooknak az igazgatótanácsában ül, így különösen pikáns, hogy versenytársát gyanúsítja Thiel.

Ugyanakkor Donald Trump amerikai elnök nem veszi félvállról Thiel figyelmeztetését, egy Twitter-bejegyzésben közölte: „ránéznek”, van-e alaja Thiel gyanújának, akit Trump egy „briliáns embernek” tart, aki jobban ismeri a témát, mint bárki más. A Google szóvivője közölte, hogy nem működnek együtt a kínai katonai erőkkel.

“Billionaire Tech Investor Peter Thiel believes Google should be investigated for treason. He accuses Google of working with the Chinese Government.” @foxandfriends A great and brilliant guy who knows this subject better than anyone! The Trump Administration will take a look!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. július 16.

(Marketwatch)