HU Language HU
Tízszeresére nőhet az európai akkumulátorgyártás pár éven belül
július 17, 2019 0

Tízszeresére nőhet 2023-ra az európai lítium-ion akkumulátorgyártási kapacitás, megelőzve az Egyesült Államokat – írja a Bloomberg New Energy Finance friss tanulmánya.

A gyártás jövője a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciának kiemelt témája lesz. Regisztráljon Ön is!

198 gigawattórára nőhet Európa éves lítium-ion akkumulátorgyártási kapacitása a jelenlegi 18 gigawattórás értékről – írják az elemzők. Ennek oka, hogy az európai gyártók jelentős állami támogatást kapnak és az ázsiai befektetők is egyre több pénzt öntenek a szektorba.

A kínai Contemporary Amperex Technology például egy 14 gigawattóra / éves kapacitású gyárba fektet be Németországban, a Svolt Energy Technology pedig egy 24 gigawattóra / éves kapacitású gyárat hoz majd létre valahol Európában 2025-re. A koreaiak is aktívak: az LG Chem, a Samsung SDI és az SK Innovation is terjeszkedni akar az öreg kontinensen.

Emellett Németország és Franciaország közös szervezetet is indított, melynek célja, hogy az európai akkumulátorgyárakat támogassák: a European Battery Alliance célja, hogy a szektorba érkező körülbelül 100 milliárd dollárnyi tőkebefektetést jó helyre irányítsák. Terveik szerint 15-25 új akkumulátorgyár jönne létre Európában 2025-ig.

Az elemzők megjegyzik: a növekedés ellenére egyik régió sem ér majd Ázsia nyomába; csak Kína kapacitása 800 gigawattóra lesz 2023-ra, ami a globális érték közel kétharmada.

(GTM nyomán)

A gyártás jövője a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciának kiemelt témája lesz. Regisztráljon Ön is!