HU Language HU
Vádat emeltek az Eximbank korábbi vezetői ellen
július 17, 2019 0

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, társtettesként elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészségaz Eximbank Lánchíd Palotára kötött bérleti szerződése miatt – értesült a 24.hu.

A nyomozásnak három gyanúsítottja volt: Nobilis Kristóf nagyvállalkozó, Nátrán Roland korábbi Exim-vezér, Darabos Tamás volt vezérigazgató-helyettes. Az ügyészség válasza alapján közülük kettő ellen emeltek vádat, ami alapján kikövetkeztethető, hogy Nátránról és Darabosról van szó.

A Lánchíd Palota 2013 óta van Nobilis Kristóf érdekeltségében, 2014-ben 10 évre adta bérbe az Eximbanknak. Szijjártó Péter a 2014-es választás után lecserélte a bank vezetését, és nagyfokú értékaránytalanságra hivatkozva felbontották a szerződést.

Az Eximbank pert indított Nobilis cége ellen, 2016-ban azonban első fokon elvesztette, 2017-ben pedig az Eximbank feljelentése alapján nyomozás indult az ügyben. Időközben a Főváros Ítélőtábla kimondta: a bérleti szerződés érvénytelen.

Sajtóértesülések alapján a Lánchíd Palotára az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) is szemet vetett, mint új, budapesti székhelyére.