HU Language HU
Hatalmasat esett az Est Media
július 18, 2019 0

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék, miután a hangulatra az SAP vártnál gyengébb gyorsjelentése, továbbá az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság vetett árnyékot. A hazai részvényindex az irányt keresi, az Est Media azonban nagyot esett, a társaság részvényei az elmúlt hét szárnyalása után nagyot estek ma.

Lefordult az Est Media 2019.07.18 12:19

Az Est Media árfolyama a múlt héten a 80 forint közelében található szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok folyamán többször is sikerrel állította meg a további esést. A részvény ezután tovább erősödött, az árfolyam július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb. Az árfolyam hír vagy bejelentés hiányában tovább emelkedett szerdán, az árfolyam egészen 155 forintig emelkedett tegnap, majd az Est Media részvényei lefordultak, és a nap első felében látott, közel 17 százalékos szárnyalás nagy részét ledolgozva végül 4,5 százalékos erősödéssel zárták a hét harmadik napját. Csütörtökön azonban elfogyott a lendület, az árfolyam nagyot esett és az Est Media részvényei 13,1 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Az árfolyam magas, 324 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az Est Media a negyedik legforgalmasabb részvény ma az OTP, az Opus és a Mol után. Az Est Media mai forgalma több mint háromszorosa a részvényei idei átlagos forgalmának.

Megütötték az SAP részvényeit 2019.07.18 11:21

Nagyot zuhant a mai kereskedésben az SAP részvényeinek árfolyama a német tőzsdén, miután a cég közölte, hogy 21 százalékkal csökkent a második negyedéves működési eredménye és a menedzsment szerint nem is várható nagy javulás a profitrátákban 2020 előtt. Az árfolyam jelenleg 6 százalék feletti esést mutat, de 10 százalékos mínuszban is járt a délelőtt folyamán.

tovább a cikkhez…

Emelkedik a Novartis 2019.07.18 10:54

Közzétette második negyedéves számait a Novartis, a gyógyszergyártó bevétele 8 százalékkal 11,76 milliárd dollárra nőtt, felülteljesítve ezzel a Reuters elemzői konszenzusa által várt 11,54 milliárd dolláros várakozásokat, míg a működési eredmény 20 százalékkal 3,6 milliárd dollárra emelkedett a második negyedévben. A társaság megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait, a bevétel egyszámjegyű ütemű bővülése mellett a működési eredmény esetében kétszámjegyű növekedést vár a cég. A Novartis számait jól fogadták a befektetők, a társaság részvényei 3,1 százalékkal kerültek ma feljebb.

Gyorsjelentés után esett az SAP árfolyama 2019.07.18 10:05

Nagyot esett az SAP a társaság második negyedéves gyorsjelentése után, a cég bevétele 11 százalékkal 6,6 milliárd euróra nőtt, ami alulmúlta az elemzői várakozásokat, a működési eredmény is alulmúlta az elemzői várakozásokat, amely mögött a cég reorganizációjával kapcsolatos költségek növekedése állt. A menedzsment szerint a cég teljesíteni tudja az idei évre kitűzött célját abban az esetben, ha a gazdasági környezet nem romlik tovább. Bill McDermott vezérigazgató hozzátette, hogy kitart a vállalat stratégiai célja mellett, miszerint 5 százalékponttal javítani tudja a profit marzsokat 2023-ra. Az SAP számait rosszul fogadták a befektetők, az árfolyam 6,4 százalékkal került ma lejjebb.

Kicsinálják a Netflixet a versenytársak? – Ijesztő adat érkezett 2019.07.18 09:35

Megszenvedi az erős versenyt a Netflix, az amerikai előfizetőinek száma nyolc éve először csökkent negyedéves időtávon, a külföldi előfizetők száma pedig a vártnál kisebb mértékben nőtt a második negyedévben – derül ki a társaság piaczárás után közzétett gyorsjelentéséből. A hírre 12 százalékot zuhant a Netflix árfolyama a zárás utáni kereskedésben, pedig a negyedéves profit felülmúlta az elemzői várakozásokat és a menedzsment is optimista.

tovább a cikkhez…

Lejjebb került a DAX, nagyot esett az SAP árfolyama 2019.07.18 09:32

Lejjebb kerültek szerdán a tengerentúli részvényindexek, miután a vegyes vállalati gyorsjelentések mellett a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos bizonytalanság aggasztotta, a Dow végül 116 pontos esés mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,5 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést.

A szerdai piaczárás után tette közzé gyorsjelentését a Netflix, a társaság részvényei közel 12 százalékot estek a zárás utáni kereskedésben, miután az új előfizetők száma alaposan elmaradt az elemzői várakozásoktól.

Ázsiában is estek a tőzsdék csütörtökön, a hangulatra a beérkező makroadatok mellett a kereskedelmi háborús aggodalmak vetettek árnyékot. A japán export júniusban immár a hetedik hónapja mutatott csökkenést, miután a szigetország legnagyobb felvevő piaca, a kínai gazdaság növekedése lassult. A dél-koreai jegybank mindemellett 3 év után először kamatot vágott, 1,5 százalékre csökkentve az irányadó rátáját, míg a dél-koreai jegybank mindemellett az ország idei gazdasági növekedési előrejelzését 2,5 százalékról 2 százalékra vágta vissza. A kereskedelmi háborús feszültség is aggasztotta a befektetőket, miután amerikai lapértesülések szerint az USA és Kína kereskedelmi megállapodást célzó egyeztetései nem mutattak előrehaladást. A Nikkei 2 százalékos esése mellett a hongkongi börze 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji tőzsde 1 százalékot esett.

A borús részvénypiaci hangulatban az irányadó európai részvényindexek is lejjebb kerültek ma reggel, a csütörtöki piacnyitástól távolodva a CAC40 0,6 százalékkal került lejjebb, a milánói börze 0,4 százalékot esett, míg a DAX 1,1 százalékkal került lejjebb, a német részvényindex komponensei közül az SAP 7 százalékkal került lejjebb, miután a társaság a várakozásoknál gyengébb számokat tett közzé gyorsjelentésében.

Eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén 2019.07.18 09:03

Eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 57 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,4 százalékos esése mellett a Mol 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,3 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékkal került feljebb a csütörtöki piacnyitás után.

A Goldman csökkentette a Mol célárfolyamát 2019.07.18 08:55

3800 forintról 3700-ra vágták a célárfolyamot.

tovább a cikkhez…

A növekedési kilátások romlása aggasztja a befektetőket 2019.07.18 08:31

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel zárták a hét harmadik napját a tengerentúli tőzsdék, a vegyes vállalati gyorsjelentések mellett a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos bizonytalanság aggasztotta. a Dow végül 116 pontos esés mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,5 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést.

Szerdán tették közzé a Fed Bézs Könyvét, amelyből kiderült, hogy az amerikai gazdaság „szerény” ütemben nőtt az elmúlt hetekben, a lakosság fogyasztása nem lankadt és összességében pozitív az amerikai gazdaság kilátása a washingtoni kereskedelempolitika árnyéka ellenére.

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 112 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek az OTP kivételével eséssel zárták a hét harmadik napját, a bankpapír 1,5 százalékos erősödés után 12 600 forinton zárt. A Magyar Telekom mindemellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 435 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától, a Mol 0,4 százalékos esés után 3 008 forinton zárt, míg a Richter 0,3 százalékos esést követően 4 984 forinton fejezte be a szerdai kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Lejjebb kerültek az ázsiai tőzsdék csütörtökön, a hangulatra a növekedési kilátások romlása mellett az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét. A japán export júniusban immár a hetedik hónapja mutatott csökkenést, miután a szigetország legnagyobb felvevő piaca, a kínai gazdaság növekedése lassult. A dél-koreai jegybank 3 év után először kamatot vágott, 1,5 százalékre csökkentve az irányadó rátáját, míg a dél-koreai jegybank mindemellett az ország idei gazdasági növekedési előrejelzését 2,5 százalékról 2 százalékra vágta vissza. A kereskedelmi háborús bizonytalanság is árnyékot vetett a hangulatra, miután amerikai lapértesülések szerint az USA és Kína kereskedelmi megállapodást célzó egyeztetései nem mutattak előrehaladást. A Nikkei 2 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde és a sanghaji börze egyaránt 0,6 százalékkal került lejjebb, Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét negyedik napja, a dél-koreai Kospi és a szingapúri tőzsde egyaránt 0,4 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 116 pontos mínusza 0,9 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd, ma teszi közzé beszámolóját a Morgan Stanley és a Microsoft is. Mindemellett az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseire figyelnek majd a befektetők, miután a Wall Street Journal szerint a kereskedelmi tárgyalások nem haladnak előre.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön az MNB a nemzetközi tartalékok júniusi statisztikáit teszi közzé, míg az ÁKK kötvényaukciót tart. Az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek száma mellett a júliusi Philadelphia Fed indexét teszik közzé.

A növekedési kilátások romlása aggasztja a befektetőket

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését a Microsoft és a Morgan Stanley is.

A növekedési kilátások romlása aggasztja a befektetőket

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A növekedési kilátások romlása aggasztja a befektetőket