HU Language HU
Hirtelen elkezdett erősödni a forint
július 18, 2019 0

Nem megy jól a héten a forintnak, tegnap már a 327-es szintet is megközelítette az euró jegyzése, ma délutánra viszont erősödést mutat a hazai deviza. A jövő héten két fontos kamatdöntés is jön, az MNB és az EKB lépései meghatározhatják az irányt.

Erősödik a forint 2019.07.18 17:29

Ahhoz képest, hogy reggel még 326,5 forintot kellett adni egy euróért, délutánra erősödést mutatott a hazai deviza, jelenleg 325,9-es szinten áll az euróval szemben. Az erősödés mögött egyelőre úgy tűnik, nincs különösebb ok, a forint mellett az olyan régiós devizák is erősödnek az euróval szemben, mint a cseh korona vagy a lengyel zloty.

Folytatja gyengélkedését a forint? Fontos szint közeleg 2019.07.18 08:47

Csütörtök reggel 326,5 közelében kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett szerda estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Tegnap napközben 327 körül is járt a jegyzés, ami azért érdekes, mert innen már nincs messze az a 327,5-ös szint, ahonnan májusban fordult a forint. Akkor utána egészen 320-ig erősödött vissza, most ha átvisszük ezt a szintet, akkor megnyílhat az út a tavaly nyáron látott 330-as rekordárfolyam felé. A dollárral szemben 290,5-nél járt a forint, míg az angol font 361,3 forintot ért.

Folytatja gyengélkedését a forint? Fontos szint közeleg

A régióban egyelőre felemás a hangulat, hiszen a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, a cseh korona pedig egy kicsit erősödni tudott az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig egy kicsit erősödni tudott.

A dollár piacán is némi fordulat látszik ma reggelre, hiszen az utóbbi napok erősödése megtorpant, nem tudott 1,12-ig elmenni az amerikai deviza az euróval szemben. Most 1,124 körül jár az árfolyam, ami 0,1 százalékos gyengülést jelent a dollár szempontjából. Közben a japán jen 0,25 százalékkal erősödött az amerikai fizetőeszközzel szemben, az angol font pedig stagnál.

Folytatja gyengélkedését a forint? Fontos szint közeleg

Igazán fontos piacbefolyásoló adat ma sem jelenik meg, a befektetők többsége már a jövő heti kamatdöntésekre fókuszál. Magyar szempontból az MNB keddi döntése lesz fontos, majd két napra rá az EKB döntéshozói is összeülnek.