HU Language HU
Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a BUX
július 19, 2019 0

Felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek pénteken, a hangulatot kezdetben a Fed jegybankárok nyilatkozatai támogatták, amelyet követően a befektetők a Fed kamatcsökkentés lehetséges mértékét latolgatták. A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde 2019.07.19 17:24

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 425 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,3 százalékos erősödés után 437,5 forinton zárt, az OTP 1,4 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 830 forinton fejezte be a pénteki kereskedést, míg a Mol 1,9 százalékos erősödés után 3 086 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 0,1 százalékos esés után 5 075 forinton zártak.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.07.19 15:32

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők a Fed jegybankári nyilatkozatok mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. A Microsoft a tegnapi piaczárás után tette közzé a június végén zárult negyedik pénzügyi negyedévének számait, a cég árbevétele 12 százalékkal 33,7 milliárd dollárra emelkedett, míg az elemzők 32,8 milliárd dollárra számítottak, az egy részvényre jutó tisztított eredmény pedig az 1,22 dolláros elemzői várakozásnál magasabb, 1,37 dollár lett. A menedzsment a kilátásokkal kapcsolatban is kifejezetten optimista, két számjegyű bevétel- és operatív eredmény növekedéssel számolnak a július 1-jén kezdődött pénzügyi évben. A Microsoft árfolyama 2,8 százalékkal került feljebb.

A befektetők mindemellett a Fed jegybankárok tegnapi nyilatkozatait emésztették, miután a New York-i Fed elnöke tegnap arról beszélt, hogy a kedvezőtlen gazdasági kilátások melletti gyors kamatvágás és a kamatok tartósan alacsonyan tartása védelmezheti a gazdaságot a még nagyobb problémától, a túlzottan alacsony inflációtól. John Williams mellett a Fed Kormányzótanácsának másik tagja és elnökhelyettese, Richard Clarida is hasonló üzenetet fogalmazott meg. A Fed jegybankári kommentárok után a befektetők egy része nagyobb esélyét látta, hogy a Fed a következő ülésén a várt 25 bázispontos vágás helyett akár ennél is nagyobb mértékű kamatcsökkentésről döntsön. A pénteki piacnyitás után a Nasdaq 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot erősödött, míg a Dow 0,4 százalékkal került feljebb.

Nagyot esett milánói börze 2019.07.19 14:27

A Fed jegybankárjainak tegnapi nyilatkozatai után az európai tőzsdék is emelkedéssel vágtak neki a hét utolsó napjának, a pénteki kereskedés második felében a korábbi lendület alábbhagyott és a kontinens irányadó részvényindexei felemása teljesítenek. A milánói börze azonban nagyot esett ma, az FTSE MIB 1,5 százalékkal került lejjebb, miután a piaci szereplők egy része az olasz kormányválság lehetőségét latolgathatta, miután az olasz kormányt alkotó két párt vezetője csütörtökön a sajtón keresztül üzengetve kölcsönösen bejelentette, hogy elveszítették egymásban a bizalmat. A Liga vezetője, Matteo Salvini meg nem erősített olasz sajtóértesülések szerint bejelentkezett az olasz államfőhöz, hogy a kormány további sorsáról egyeztessen, és azt is jelezte, hogy nem kíván részt venni a pénteki kormányülésen. A piaci szereplők egy része attól tarthatott, hogy Olaszországban hamarosan előrehozott választásokra kerülhet sor.

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék 2019.07.19 13:45

Felemásan teljesítenek a régiós tőzsdék pénteken, a prágai részvényindex 0,1 százalékos erősödése mellett a lengyel WIG 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze 0,5 százalékkal került lejjebb. A hazai részvényindex emelkedik, a BUX 5,2 milliárd forintos forgalom és 309 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek, a BUX komponensei közül 1,8 százalékos erősödésével a Mol teljesít a legjobban.

Kellemes meglepetés a PKN Orlen-től 2019.07.19 13:02

Ma reggel tette közzé második negyedéves jelentését a közép-kelet európai régió egyik jelentős lengyel olajcége, a PKN Orlen. Sikerült jócskán túlszárnyalni az elemzők által vártakat, szárnyra kapott az árfolyam. Kedvező előjeleket látunk a közelgő Mol második negyedéves gyorsjelentésre.

tovább a cikkhez…

A világ legnagyobb sörgyártója megválik ausztrál érdekeltségétől 2019.07.19 12:22

Az AB InBev bejelentette, hogy a japán Asahi számára értékesíti a társaság ausztrál operációját, a lépésre mindössze néhány nappal azután kerül sor, hogy a cég lefújta az ázsiai leányvállalatának tőzsdére léptetését, ami az idei év legnagyobb IPO-ja lehetett volna. Az AB InBev azonban úgy véli, a megfelelő értékeltség mellett elképzelhető az ázsiai Budweiser részvényeinek tőzsdei bevezetése.

tovább a cikkhez…

Nagyot esett az Est Media árfolyama 2019.07.19 11:30

Az Est Media árfolyama a múlt héten a 80 forint közelében található szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok során többször is sikerrel állt a további esés útjában. A részvény ezután tovább erősödött, az árfolyam július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb. Az árfolyam hír vagy bejelentés hiányában tovább emelkedett szerdán, a papír egészen 155 forintig emelkedett a hét harmadik napján, majd az Est Media részvényei lefordultak, és a szerdai nap első felében látott, közel 17 százalékos szárnyalás nagy részét ledolgozva az Est Media végül 4,5 százalékos erősödéssel zárta a szerdai kereskedést. Csütörtökön nagyot esett az árfolyam, az Est Media tegnap napi limittel is esett, az árfolyam végül 16,6 százalékos zuhanás után 116 forinton zárta a tegnapi napot. Az esés pénteken is folytatódott, az árfolyam 6,9 százalékos esést követően 108 forintig esett.

Az árfolyam magas, 159,9 millió forintos forgalom mellett esik, ezzel az Est Media a harmadik legforgalmasabb részvény ma az OTP és a Mol után. Az Est Media mai forgalma 49,4 százalékkal magasabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Emelkednek az európai részvényindexek 2019.07.19 10:12

Eséssel indult a hét negyedik napja az amerikai részvénypiacokon, a kereskedés második felében azonban fordulat következett, miután a New York-i Fed elnöke arról beszélt, hogy a kedvezőtlen gazdasági kilátások melletti gyors kamatvágás és a kamatok tartósan alacsonyan tartása védelmezheti a gazdaságot a még nagyobb problémától, a túlzottan alacsony inflációtól. John Williams mellett a Fed Kormányzótanácsának másik tagja és elnökhelyettese, Richard Clarida is hasonló üzenetet fogalmazott meg. A befektetők egy része mindezt úgy értelmezte, hogy a Fed a július végi ülésén akár 50 bázisponttal is csökkentheti a kamatszintet. A New York-i Fed szóvivője ezt követően kiemelte, hogy Williams csak akadémiai megközelítésből, modellek alapján mondta azt, amit mondott és nem rövid távú monetáris politikai üzenetként kell érteni a beszédét, amelyet követően a határidős kamatpiacon gyorsan süllyedni kezdett az 50 bázispontos vágás esélye. A Dow végül 3 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést, az S&P500 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját.

A Fed jegybankárok támogató hangvételű nyilatkozatai után az ázsiai tőzsdék is emelkedtek, a Nikkei 2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,8 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is emelkedtek a tőzsdék, a szingapúri tőzsde 0,4 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 1,4 százalékkal került feljebb.

A Fed kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozások élénkülése nyomán az irányadó európai részvényindexek is emelkedéssel vágtak neki a hét utolsó napjának, a pénteki piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi továbbra is emelkednek, a milánói börze 0,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 és a DAX egyaránt 0,8 százalékkal került feljebb.

Dübörög a felhőbiznisz a Microsoftnál 2019.07.19 09:28

Kifejezetten jól megy a Microsoftnak, a vállalat az egyik nagy nyertese annak, hogy a vállalatok világszerte egyre inkább a felhőbe költöztetik működésük egy részét, ráadásul a Windows is hasít.

tovább a cikkhez…

Emelkedéssel indul a pénteki nap a magyar tőzsdén 2019.07.19 09:04

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 0,4 százalékos plusz mellett 153 ponttal került feljebb, míg a blue chipek kivétel nélkül emelkednek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedése mellett az OTP 0,3 százalékkal került feljebb, a Mol mindemellett 0,6 százalékot erősödött, míg a Richter 0,4 százalékkal került ma feljebb.

A Fedben bíznak a befektetők, erősödéssel indulhat a nap 2019.07.19 08:37

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a beérkező vállalati gyorsjelentéseket emésztették, és a hangulatra kezdetben az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseit övező bizonytalanság is rányomta bélyegét, az amerikai részvényindexek a nap második felében ismét emelkedni kezdtek, miután a New York-i Fed elnöke azt mondta, hogy a kedvezőtlen gazdasági kilátások melletti gyors kamatvágás és a kamatok tartósan alacsonyan tartása védelmezheti a gazdaságot a még nagyobb problémától, a túlzottan alacsony inflációtól. John Williams mellett a Fed Kormányzótanácsának másik tagja és elnökhelyettese, Richard Clarida is hasonló üzenetet fogalmazott meg. A befektetők egy része mindezt úgy értelmezte, hogy a Fed a július végi ülésén akár 50 bázisponttal is csökkentheti a kamatszintet. A New York-i Fed szóvivője ezt követően kiemelte, hogy Williams csak akadémiai megközelítésből, modellek alapján mondta azt, amit mondott és nem rövid távú monetáris politikai üzenetként kell érteni a beszédét, amelyet követően a határidős kamatpiacon gyorsan süllyedni kezdett az 50 bázispontos vágás esélye. A Dow végül 3 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést, az S&P500 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját.

Emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 292 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a napot. Az OTP 0,4 százalékos erősödés után 12 650 forinton zárt, míg a Mol 0,7 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 3030 forinton fejezték be a csütörtöki kereskedést. A Richter 1,9 százalékos erősödés után 5 080 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedés után 436 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától.

Csütörtökön tette közzé 2019-es pénzügyi évének negyedik negyedéves számait a Microsoft, a társaság bevétele 12 százalékkal 33,72 milliárd dollárra nőtt, felülteljesítve ezzel az elemzői várakozásokat, míg az egy részvényre eső eredmény 1,71 dollár lett, szemben a korábbi év hasonló időszakának 1,14 dolláros EPS-ével. A Microsoft részvényei 2,7 százalékot emelkedtek a csütörtöki, zárás utáni kereskedésben.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai tőzsdék a hét utolsó napján, miután a New York-i Fed elnök, John Willams támogató hangvételű kommentárja után a befektetők egy része valószínűleg abban bízott, hogy a Fed júliusban valóban kamatot vág majd. A Nikkei 1,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,7 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a szingapúri tőzsde 0,3 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 1,3 százalékkal került ma feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak péntek reggel, míg a határidős DAX 78 pontos emelkedése 0,6 százalékos erősödést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírekre figyelnek majd a befektetők, a piaci szereplők mindemellett New York-i Fed elnök kommentárjait emészthetik majd, miután John Williams tegnap a kedvezőtlen gazdasági kilátások melletti gyors kamatvágásról beszélt, bár a New York-i Fed szóvivője később igyekezett tompítani John Williams nyilatkozatát.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken nem érkezik kiemelt hazai makroadat. Az Egyesült Államokból a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének júliusi, előzetes értékét teszik közzé.

A Fedben bíznak a befektetők, erősödéssel indulhat a nap

Pénteken teszi közzé gyorsjelentését a BlackRock és az American Express is.

A Fedben bíznak a befektetők, erősödéssel indulhat a nap

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A Fedben bíznak a befektetők, erősödéssel indulhat a nap

Közel 5 milliárd dolláros veszteséget okozhat a Boeingnek a 737 MAX 2019.07.19 08:32

Hatalmas veszteséget okoz a Boeingnek a két súlyos légikatasztrófában is érintett 737 MAX típus, a cég bevétele és profitja is közel 5 milliárd dollárral alacsonyabb lehet a második negyedévben.

tovább a cikkhez…

Már megint felfüggesztették egy magyar részvény kereskedését 2019.07.19 07:58

Ma egész napra felfüggesztették az Enefi kereskedését, mivel fontos bejelentésre készül a vállalat.

tovább a cikkhez…