HU Language HU
Már 5,6 milliárd eurót fizetett Brüsszel a törököknek a menekültek ellátásáért
július 19, 2019 0

Az Európai Bizottság ma új intézkedéscsomagot fogadott el annak érdekében, hogy a Törökországban élő menekültek és befogadó közösségek továbbra is támogatásban részesüljenek az Európai Unió részéről – derül ki a Bizottság közleményéből.

Az intézkedések összesen 1,41 milliárd euró összegű támogatást hivatottak biztosítani olyan programok számára, amelyek középpontjában egészségügyi szolgáltatások biztosítása, az érintettek védelme, társadalmi-gazdasági támogatás és a települési infrastruktúra fejlesztése áll.

Az új intézkedések meghozatalával a törökországi menekültek támogatását célzó 6 milliárd eurós költségvetésből immár 5,6 milliárd euró elosztásáról született döntés 2016 óta. A fennmaradó egyenlegről nyáron születik majd döntés. Az új intézkedések elsődleges célja, hogy hosszú távú támogatást és fejlesztési támogatást biztosítsanak a partnerekkel és az érintett török minisztériumokkal kötött megállapodások alapján. A vonatkozó szerződések aláírására a tervek szerint 2020 végéig sor kerül, a megvalósításnak pedig legkésőbb 2025 közepéig le kell zárulnia.