HU Language HU
A 4iG nyerte el a MÁV 900 millió forintos pályázatát
július 22, 2019 0

A 4iG nyerte meg a MÁV által kiírt közbeszerzési pályázatát a vasúttársaság vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére és karbantartására. Az ajánlat értéke 900 millió forint + áfa, ami jelentősnek tekinthető a 4iG életében.

A MÁV által kiírt keretmegállapodás a MÁV Zrt. vagyonvédelmi rendszereinek telepítésére, üzemeltetésére, karbantartására és javítására megnevezésű, uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljárás során nyertes ajánlatként a 4iG ajánlata került kihirdetésre – jelentette be a vállalat a BÉT-en.

A projekt célja a MÁV országos lefedettség tekintetében biztonságtechnikai, térfigyelő, behatolásjelző és beléptető rendszerek kiépítése, meglévő rendszerek időszakos és rendszeres karbantartása, hibajavítása. Továbbá a MÁV Zrt-nél tervezett egységes kártyás beléptetés kiépítésének támogatására a meghatározott beléptetési pontokon kártyás beléptető rendszerek telepítése, egyéb rendszerek konfigurálása és integrálása a már meglévő helyszíni, területi, illetve központi rendszerekbe. Szükség esetén önálló hálózati infrastruktúra telepítése, majd annak illesztése a MÁV intranet hálózatához a már meglévő rendszerek és biztonsági berendezések zavartatása nélkül.

A keretmegállapodás időtartama 36 hónap, amely további 12 hónappal meghosszabbítható, amennyiben a keretösszeg a 36 hónapos időtartam alatt nem merül ki. Az ajánlat értéke 900 millió forint + áfa.

A 4iG – részben konzorciumi partnerekkel – sorra nyerte el a több milliárd forintos megrendeléseket az elmúlt hónapokban. Csak az idei első félév bejelentései alapján közel nettó 17 milliárd forint körüli megrendelés körvonalazódik, és bár ezeket nem érdemes összeadni, mivel a 4iG nem csak egyedül, de konzorcium tagjaként is nyert, és időben is elhúzódó projektekről van szó.

A 4iG nyerte el a MÁV 900 millió forintos pályázatát

Jelentős megrendelésről van szó, ha a vállalat éves bevételéhez hasonlítjuk a számokat, a 4iG éves szinten 15 milliárd forint körüli bevételt könyvelt el az elmúlt három évben.

A 4iG nyerte el a MÁV 900 millió forintos pályázatát

Közben folyamatban van közben a T-Systems felvásárlása, amivel rövid távon egy 150 milliárd forintos árbevételű cég körvonalazódik.

A 4iG nyerte el a MÁV 900 millió forintos pályázatát