HU Language HU
Lefordult az OTP
július 22, 2019 0

A hétfői piaczárás felé közeledve felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek, a magyar tőzsde eséssel zárta a hét első napját, a blue chipek közül az OTP és a Richter teljesített ma a leggyengébben. Azonban az Est Media napi limittel emelkedett hétfőn.

Lefordult az OTP, eséssel zárta a hétfői napot a BUX 2019.07.22 17:10

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 370 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,6 százalékos esés után 12 620 forinton zárt, a Richter 1,3 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 5 010 forinton fejezték be a hét első napját, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 435,5 forinton zárt. A pozitív kivételt a Mol jelentette, az olajcég részvényei 0,5 százalékos erősödés után 3 102 forinton zárták a hétfői kereskedést.

Több ezer embert bocsátana el az UniCredit 2019.07.22 16:45

Több ezer embert tervez elbocsátani az UniCredit, hogy működési költségeit csökkentse – értesült a Bloomberg bennfentes forrásokra hivatkozva. A hírügynökség szerint akár 10 ezer fős leépítésre is sor kerülhet, a végső szám viszont csak decemberre dől el, amikor a hivatalos bejelentés várható.

tovább a cikkhez…

Kiütötték az Est Mediát 2019.07.22 16:01

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött az Est Media, a részvény július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb. Múlt szerdán az árfolyam 17 százalékos pluszban is járt, majd a részvény végül 4,5 százalékos erősödéssel zárta a hét harmadik napját, majd a hét második felében nagyot esett az árfolyam, az Est Media csütörtökön és pénteken közel 18 százalékot esett.

Ma délelőtt az Est Media azonban ismét erősödött, a részvény délelőtt közel 10 százalékkal került feljebb, majd az emelkedés délután is folytatódott, az Est Media árfolyama napi limittel 136,8 forintig szárnyalt. Az árfolyam magas, 466,3 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az Est Media a negyedik legforgalmasabb részvény ma az OTP, a Mol és a 4iG után. Az Est Media mai forgalma több mint négyszerese a részvény idei átlagos forgalmának.

Lefordult az OTP 2019.07.22 15:52

A hétfői piaczárás felé közeledve lefordult a magyar tőzsde, a BUX 5,9 milliárd forintos forgalom és 412 pontos mínusz mellett 1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül 1,7 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben. Az OTP az elmúlt héten nagyot emelkedett, amelyet követően az RSI indikátor túladott tartományba érkezett meg. Az árfolyam a hétfői kereskedés második felében lefordult, amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő támaszt a 23,6 százalékos Fibonacci szint jelenthetné, 12 483 forintnál, míg alatta a 38,2 százalékos Fibonacci szint és a korábbi csökkenő csatorna felső trendvonala által közrefogott tartomány jelenti a következő támaszzónát, 12 025 és 12 000 forint között.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.07.22 15:33

Emelkedéssel indult a hét első napja az amerikai részvénypiacokon, a befektetők a héten felpörgő tengerentúli gyorsjelentési szezon mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyelnek majd, miután a The South China Morning Post beszámolója szerint az Egyesült Államok kereskedelmi tárgyaló-delegációja a jövő héten személyesen is Kínába látogathat majd. Az egyedi részvények esetében a Halliburton árfolyama 4,8 százalékkal került feljebb, miután a cég profitsoron felülteljesítette az elemzői várakozásokat, míg a Walt Disney árfolyama 0,6 százalékot emelkedett azt követően, hogy az Oroszlánykirály film 185 millió dolláros bevételt generált a hétvégén. A hétfői piacnyitás után a Nasdaq százalékkal került 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,2 százalékot emelkedett, míg a Dow 30 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb.

Nagyot esett a Waberer’s 2019.07.22 14:42

A Waberer’s 1,3 százalékos pluszban is járt a hétfői kereskedés első felében, a lendület azonban elfogyott és az árfolyam nagyot esett, a Waberer’s részvényei 4,3 százalékkal kerültek ma lejjebb. A részvény alacsony, 1,6 millió forintos forgalom mellett esik, ami 92,4 százalékkal alacsonyabb a Waberer’s részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Emelkedéssel indíthatja a hétfői kereskedést a Halliburton 2019.07.22 14:18

A hétfői, tengerentúli piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait a Halliburton, az olajipari szolgáltató bevétele 3,5 százalékkal 5,93 milliárd dollárra csökkent a második negyedévben, míg az elemzők 5,97 milliárd dollárt vártak. Az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre eső eredmény 35 cent lett, míg a Reuters elemzői konszenzusa átlagosan 30 centes EPS-t várt. A cég fenntartotta a magas, egyszámjegyű nemzetközi növekedésre vonatkozó várakozásait az idei évre. A befektetők összességében kedvezően fogadták a társaság számait, a Halliburton árfolyama 1,3 százalékkal került feljebb a hétfői, nyitás előtti kereskedésben.

Emelkedik a Philips árfolyama 2019.07.22 12:31

A Philips hétfőn tette közzé második negyedéves számait, a társaság bevétele 6 százalékkal 4,67 milliárd euróra nőtt, míg az elemzői várakozások 4,5 százalékos bővülést vártak. A növekedést a Philips szerint a Kínából származó bevételek növekedése is segítette. A világítástechnikai és fogyasztói elektronikai egységeinek leválasztása után az egészségügyre fókuszáló cég a korábbi várakozásait megerősítve arra számít, hogy a bevételek évente 4-6 százalékkal bővülhetnek 2020-ig. A Philips vezérigazgatója ugyanakkor kiemelte, hogy az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa aggodalomra ad okot, miután a Reuters által idézett Frans van Houten szerint az újabb vámok kivetése ebben az évben további 20 millió euróval csökkenthetné a cég eredményét. A Philips jelenleg arra számít, hogy a kivetett vámok 45 millió euróval vetik vissza a társaság eredményét. A befektetők mindemellett kedvezően fogadták a cég számait, a Philips árfolyama 4,2 százalékkal került feljebb.

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek 2019.07.22 12:03

A hétfői piacnyitást követő bizonytalanság után az irányadó európai tőzsdék többsége felfelé kapaszkodik, míg a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek. A prágai tőzsde 0,3 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,7 százalékot emelkedett, míg a lengyel WIG 0,3 százalékkal került ma lejjebb. A magyar tőzsde is esik, a BUX 1,8 milliárd forintos forgalom 185 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül 3,7 százalékos esésével a 4iG részvényei teljesítenek a leggyengébben.

Szárnyal az Est Media 2019.07.22 10:47

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött az Est Media, a részvény július első hetében a 80 forint közelében találhat szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok során többször is sikerrel állta útját a további esésnek. Az árfolyam ezután hír vagy bejelentés hiányában tovább emelkedett, azonban az Est Media árfolyamát az elmúlt időszak során új hír vagy bejelentés nélkül is gyakran jellemezték heves kilengések. A részvény július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb.

Múlt szerdán az árfolyam 17 százalékos pluszban is járt, majd a részvény végül 4,5 százalékos erősödéssel zárta a hét harmadik napját, majd a hét második felében nagyot esett az árfolyam, az Est Media csütörtökön és pénteken közel 18 százalékot esett.

Ma délelőtt az Est Media azonban ismét emelkedik, a részvény 9,7 százalékkal került feljebb, az árfolyam magas, 150,2 millió forintos forgalom mellett emelkedik, ezzel az Est Media a harmadik legforgalmasabb részvény ma délelőtt az OTP és a 4iG után. Az Est Media mai forgalma 38,1 százalékkal magasabb az Est Media idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.

Az irányt keresik az európai tőzsdék 2019.07.22 10:24

Emelkedéssel vágtak neki a hét utolsó napjának az amerikai tőzsdék, a kereskedés végéhez közeledve azonban elfogyott a lendület és a tengerentúli részvénypiacok lefordultak, miután a Wall Street Journal arról írt, hogy a Fed jegybankárjai 25 bázispontos kamatcsökkentést hajthatnak végre a júliusi, soron következő kamatdöntő ülésükön és várhatóan nem vágnak majd nagyobbat az irányadó rátán, ami óvatosságra inthette a nagyobb monetáris lazításban bízó befektetőket. A Dow végül 69 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,6 esett erősödött, míg a Nasdaq 0,7 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék hétfőn, a Nikkei 0,2 százalékos esése mellett a hongkongi részvényindex 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,3 százalékot esett. Az irányadó európai részvényindexek az irányt keresték ma reggel, majd a hétfői piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi pénteki záróértékeik közelében járnak, a CAC40 stagnál, míg a DAX 0,1 százalékkal került feljebb.

Eséssel indul a hét a magyar tőzsdén 2019.07.22 09:24

Eséssel indult a hét a magyar tőzsdén, a hétfői piacnyitástól távolodva a BUX 95 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a Richter kivételével esnek ma reggel. A Richter 0,5 százalékkal került ma feljebb, miután a cég bejelentette, hogy szorosabbra fűzné az együttműködését az Evestrával. A Mol mindemellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg az OTP és a Magyar Telekom egyaránt 0,6 százalékot esett.

A Fed óvatos üzenete után az irányt keresheti Európa 2019.07.22 08:55

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a pénteki kereskedés a tengerentúli részvénypiacokon, a nap végére azonban elfogyott a lendület, miután a Wall Street Journal arról írt, hogy a Fed jegybankárjai 25 bázispontos kamatcsökkentést hajthatnak végre a júliusi, soron következő kamatdöntő ülésükön és várhatóan nem vágnak majd nagyobbat az irányadó rátán, ami óvatosságra inthette a nagyobb monetáris lazításban bízó befektetőket. A hangulatra mindemellett a geopolitikai feszültség is árnyékot vetett, miután Irán eltérített két tankerhajót. A Dow végül 69 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,6 esett, míg a Nasdaq 0,7 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 425 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,3 százalékos erősödés után 437,5 forinton zárt, az OTP 1,4 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 830 forinton fejezte be a pénteki kereskedést, míg a Mol 1,9 százalékos erősödés után 3 086 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától. A negatív kivételt a Richter jelentette, a gyógyszergyártó papírjai 0,1 százalékos esés után 5 075 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

Lejjebb kerültek az ázsiai tőzsdék a hétfői kereskedésben, a Nikkei 0,2 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1 százalékot esett. Ázsia más részein is borús hangulatban indult a hét első napja, a szingapúri tőzsde 0,6 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek minimális elmozdulást mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 8 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Jelentős, piacmozgató makroadatok hiányában a befektetők a vállalati gyorsjelentési szezon beszámolóira fókuszálhatnak majd, míg az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával összefüggő hírek további kiemelt érdeklődésre tarthatnak majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a Pénzügyminiszter a júniusi, részletes államháztartási tájékoztatóját teszi közzé. Az eurozónából és az Egyesült Államokból a hét első napján nem érkezik kiemelt makroadat.

A Fed óvatos üzenete után az irányt keresheti Európa

Hétfőn teszi közzé gyorsjelentését a Halliburton.

A Fed óvatos üzenete után az irányt keresheti Európa

Mi történt eddig a tőzsdéken?

A Fed óvatos üzenete után az irányt keresheti Európa