HU Language HU
Nem rettentik el a Facebook-felhasználókat a botrányok
július 22, 2019 0

Hiába az adatvédelmi botrányok a Facebooknál és az adatkezelési gyakorlatát érő egyre hangosabb kritikák, ez nemhogy elriasztotta volna a felhasználókat, de egyre aktívabban használják az oldalt – derül ki az Audience Insights első féléves adataiból.

Nem csökken a Facebook felhasználók aktvitása annak ellenére sem, hogy az adatvédelemmel kapcsolatos aggályok egyre hangosabbak – az első féléves statisztikák alapján legalábbis ez látszik. Emelkedett a lájkok, a kommentek és a hirdetésekre kattintások medián száma emelkedett a január 3 és július 18 közötti időszakban.

Az Egyesült Államokban a medián havi értékek alakulása alapján a felhasználók 6 helyett már 8 kommentet helyeztek el, 9 helyett 13 posztot lájkoltak és 13 helyett 17 hirdetésre kattintottak a 30 napos gördülő adatok alapján. A globális felhasználókat tekintve a kommentek száma 4-ről 5-re nőtt, a lájkok száma 9-ről 13-ra, a kattintott hirdetések száma pedig 8-ról 11-re emelkedett.

Mindez azt jelzi, hogy a Facebook algoritmusai jól működnek, a gépi tanulás javul, a felhasználók számukra egyre relevánsabb posztokat látnak. Ami pedig jó hír egy olyan időszakban, amikor a felhasználószám növekedése lassul a kulcsfontosságú piacokon – kommentálják a számokat az elemzők.

(CNBC)