HU Language HU
Kész az EU válaszcsapása Trump autóvámjára
július 23, 2019 0

Elkészült az EU azoknak a termékeknek a listájával, amelyekre vámot vet ki, amennyiben az amerikai kormány megemeli az európai autókra kivetett vámot – közölte a kereskedelempolitikai biztos.

Cecilia Malström a Reuters beszámolója szerint elmondta, 35 milliárd euró értékű amerikai árura vetnek ki vámot, amennyiben az amerikai kormány a tarifaemelés mellett dönt. A kereskedelempolitikai biztos hangsúlyozta: remélik, nem kell sort keríteni erre.

Az Egyesült Államok jelenleg 2,5 százalékos behozatali vámmal terheli az EU-ból származó autókat, miközben az Európai Unió az Egyesült Államokból érkező kisebb autókat 10, a pickup járműveket 25 százalékos vámmal sújtja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Donald Trump amerikai elnök elhalasztotta az autóipari termékekre vonatkozó vámok megemelését májusban, mondván, az megfékezheti a kereskedelmi háború súlyosbodását. A Fehér Ház a döntést 180 nappal tolta ki abban a reményben, hogy az Európai Unióval és Japánnal folytatott tárgyalások eredményre vezetnek majd.