HU Language HU
Így reagált a forint a kamatdöntésre, már csak a közleményt várjuk
július 23, 2019 0

A nap első felében kismértékben gyengült a forint az euróval szemben, majd délután az MNB döntése után is 325 feletti jegyzéseket látunk.

Kicsit gyengültünk a döntés után is 2019.07.23 14:03

Délelőtti esését részben visszakorrigálta a forint, majd az MNB vártnak megfelelő kamatdöntése után minimálisan gyengült. Így a jelenlegi 325,55 körüli árfolyam egy hajszállal magasabb csak a tegnapinál.

Itt az MNB kamatdöntése! 2019.07.23 14:00

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatkondíciókon az MNB Monetáris Tanácsa kedden. Egy óra múlva jön a közlemény is, ami talán tartogathat érdekességeket, hiszen a globális jegybankok egyre valószínűbb, hogy a lazítás felé mozdulnak el.

tovább a cikkhez…

Már csütörtökön kamatot vág az EKB? 2019.07.23 10:46

Az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön lépéseket tehet az euróövezet gazdaságának élénkítésére, nem elképelhetetlen a kamatcsökkentés sem.

tovább a cikkhez…

Gyengül a forint délelőtt 2019.07.23 10:24

A keddi nap első felében 325,8 környékére gyengült a forint, ez 0,1 százalékkal magasabb a tegnapi árfolyamnál. A jelek szerint a befektetők a kora délutáni jegybanki döntésre pozicionálják magukat.

Ugrásra készen várja a forint a délutáni döntést 2019.07.23 09:00

Kedd reggel 325,36-nál járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a hétfő esti árfolyammal. A magyar deviza napok óta 325 körül ingadozik, a jelek szerint nem tud elszakadni ettől a lélektanilag is fontos szinttől. A dollárral szemben most 290,87-nél járunk, míg az angol font 362,3 forintba kerül. A forint szempontjából a nap legfontosabb eseménye egyértelműen az MNB Monetáris Tanácsának kora délutáni döntése lesz. A várakozások szerint a kamatszinten nem változtat majd a jegybank, elsősorban a kommunikációra lesz érdemes figyelni.

Ugrásra készen várja a forint a délutáni döntést

A régióban sem látni egyelőre nagy mozgásokat, a lengyel zloty kismértékben gyengült az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnált. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,4 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a dél-afrikai rand.

Az euró-dollár árfolyam is érdekes napok elé nézhet, elsősorban a csütörtöki EKB-döntésre figyelnek a befektetők. A várakozások már most komolyak, kedd reggelre 0,2 százalékkal erősödött a dollár, így 1,12 alatt jár a keresztárfolyam. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett. A fontra ma érdemes lehet figyelni, hiszen várhatóan bejelentik, ki lesz a szigetország következő miniszterelnöke, a hírekre pedig megmozdulhat az árfolyam.

Ugrásra készen várja a forint a délutáni döntést